Första officiella tävlingen!

I går kväll åkte jag och Martin till Dala-Floda för att tävla agility. OFFICIELL tävling den här gången! Så nu har Ella-bus gjort sin riktiga debut. Hur gick det då? Jo, över all förväntan faktiskt. Min lilla racerpumi slog alla med häpnad över sin otroliga fart, trots att hon som är så liten kör på large. Fick många positiva kommentarer! Hon gör allt klockrent på banan, bara slalomen som vi måste slipa på. Ska ju tillägga att 12 pinnar slalom körde hon för första gången för ett par dagar sedan, och i en hel bana har vi aldrig kört det. Med det i åtanken så gjorde hon ett kanonjobb! Första loppet, agilityklassen gick hon som en skållad råtta. Kastade sig ner på kontaktfälten och gick som en dröm (förutom att hon hann skälla på domaren lite...). När vi sen kom till slalomet så gick hon förbi och det blev lite strul. Vi diskade oss medvetet. I hoppklassen var slalomet som tredje hinder och det var en supersvår ingång ( INTE KLASS 1!!), men hon tog den men gick tyvärr ur på slutet då en tunnel lockade.

Men på det stora hela så är jag så jäkla nöjd! Nu ska vi tokträna slalom i bana. Nästa vecka ska vi tävla igen i Dala-Floda, och den 9 sep bär det av upp till Rättvik för ännu en tävling. SPÄNNANDE!

Måste gratta Martin som kom 2:a igår med fina fina Nova!

Stolt!

Mamma Ella är väldigt stolt över sina små som vuxit och blivit så fina pumisar!
Två av dem har t.o.m egna bloggar, lilla Sim-Sim och Ticcen. (Tryck på namnen ovan bilderna för att komma till deras bloggar)
Söta Sim-Sim hoppas vi blir en blivande agilitystjärna och coola Ticcen verkar vara en pumi med glöd i så där står alla dörrar öppna! Kul tycker vi!

Bennaz’ Xx-Ximoneh El-Ghas "Sim Sim"


Bennaz’ Xx-Exotich El-Ghas “Ticcen”




Kompis!

Förra veckan hade Ella besök av sin kompis Fame. Fame är inte bara en kompis utan hon är nog den bästa kompisen man kan ha tycker Ella. Hon är nämligen snabb. Ella har få kompisar som springer så fort som hon själv. De som lyckats har varit BC, vilket Fame råkar vara. Toppen, tycker Ella. Då får man sträcka ut sina pumiben, lägga bak öronen och lägga i den där sista växeln. Underbart!

Fame!


Kööööööör!!


Jiho!


Slalomen går bra! Nu kör vi komplett med 12 pinnar. Tänk att i slutet av juni kunde hon bara två portar, som dessutom inte satt ihop. Nu kör vi 12 pinnar med hinder före. Idag körde Ella hopphinder, högerslalom och med en galen Nova springandes brevid sig. Och Ella gick varken ur eller tappade fart, bra där! Men jag ropar inte hej ännu, kan hända saker så här i början. Vi ska tävla på onsdag kväll, men jag är inte beredd på att hon kan ta slalomet i bana då. Men vi får se...
 

Mer boll. Mindre skål.

Problemet jag haft med Ellas godisskål när vi tränar slalom, har äntligen börjat släppa. Nu kan jag börja ersätta burken mot bollen, och vi lägger på portarna. Just nu är vi uppe i 8 pinnar. Ska lägga på en till port imorn tänkte jag. Har även fungerat att lägga en tunnel bakom slalomet. Åh, nu ser jag ljuset i tunneln! Bokstavligt då alltså, hehe. Hon håller inte riktigt samma hastighet i slalomet nu när hon väntar på att det ska komma en boll vinandes. Förut när hon siktade på skålen låg hon efter backen, som en orm. Nu har hon rest sig en aning. Men jag hoppas att det kommer släppa när hon bilr mer säker.

Ella ska vattna blommorna


Tänkte avsluta med ett par bilder på Ellas son Xith. Han är en riktig skepparhund!


Skepp å hoj!

RSS 2.0