Ella spanar in fåren

Alldeles brevid Fornby, på vägen upp mot Hjulbäck har en av grannarna en enorm hage full av får. Till Ellas stora glädje! Vi brukar promenera förbi och hon är lika spänd och ivrig varje gång. Hon försöker intensivt lista ut var fåren befinner sig, vilket kan vara lite klurigt då hagen som sagt är enorm och halva hagen är dessutom helt igenvuxen. Men idag var fåren alldeles vid vägen, och på den sidan av hagen där det är kort gräs. Jiho! sa Ella.

Får syn på fåren och sätter igång att valla...


Fåren ser även henne...


Smyger ända fram till grinden (släpp in mig då!!)


Fåren blir misstänksamma och drar


Då flyger plötsligt Ella över grinden! Jag hade som tur var ett stadigt tag om kopplet. "Men vi måste ju hämta dem, de smiter ju!"


Vi måste snart börja valla igen. Vi saknar det både jag och Ella-bus!

Det tar sig...

Det som har varit en aning jobbigt med Ellas slalomträning är beroendet jag haft av en hjälpförare, i mitt fall Martin. Han har behövt stå vid skålen för att kunna förhindra att Ella snor godisen trots att hon gjort fel. Detta har i sin tur lett till att slalomträningen inte händer så ofta som jag velat, då Martin jobbar som en galning. Men nu är dessa dagar över! Ella har accepterat att skålen står för sig själv utan husse, och med ett lock på. Jag måste därmed vara toksnabb och hinna dit och berömma och ge godis så att hon får en snabb belöning. Funkar faktiskt väldigt bra! Hon har även godtagit att jag springer efter, förut har jag ju stått still. Bra bra bra!

Vi kör ni sex pinnar, olika ingångar och med hinder. Att ställa ett hinder före slalom är inga problem. Dock har det blivit knas när jag ställt ett hinder efter slalomet...Men idag gick det. Slalom, tunnel, godisskål. Swisch! sa det. Mitt största preblem blir att jobba bort skålen...försökte idag utan skål och hade istället leksak. Funkade inte. Hon tvekade massor och började skälla ut mig. Men vi tar det lite senare, första ska vi lägga på portar.


Semester

Ellas hindersäkerhet har blivit så otroligt bra! Jag kan skicka och hon låser på hindren utan problem. De senaste dagarna har vi övat mycket bakom och framförbyten, med lyckade resultat. De få gånger hon har rivit har varit mitt fel, hon är väldigt signalkänslig...DUKTIG HUND!

Annars har vi semester i familjen. Ja, alla utom husse Martin som jobbar med långfilm. Ella spenderar dagarna med att vara barnvakt, vilket behövs tycker hon. Husse och matte har ingen koll på pojken!

P.s Gill, jag vet att hon är oklippt! Men jag har faktiskt klippt hennes öron nu :)

RSS 2.0