Det senaste!

img_7284 (MMS)

Testar att mobilblogga. Man vill ju inte vara sist med det liksom!  /Ella


Update

Hej alla!

Nu var det ett tag sen som det uppdaterades här. Sorry. Ska bli bättre. Jag typ lovar och svär. Få se nu, vad har hänt? Det har ju tävlats en del, och jag måste bara säga att jag ibland tycker synd om mig och pälsan. Det går liksom troll i loppen ibland. Superbra tider, men en femma här en femma där. Jag ska väl erkänna att det (nästan) alltid är mitt fel. Jag har pysslat med den här sporten i 14 år! FATTA! 14 år! Oj oj...but still, man blir som en nybörjare med varje ny hund. Ella är det skönaste hund jag har kört, men också den svåraste. Hon är så otroligt känslig på mina rörelser. Minsta lilla vrid och hon viker av. Jag har haft hundar som ånga på rakt fram, och är van att kunna skicka ut och sen placera mig. Men Ella så måste jag vara jättenoga med att inte flytta mig för fort då hon kan vika av och springa förbi hinder. Men det blir bättre och bättre. Jag blir bättre och bättre.

Frövi

Typ den längstaste tävlingsdagen i världshistorien, och då var det bara klass ett! Då vi hade Astrid med oss så fick vi lov att stryka oss från sista klassen för att inte komma hem mitt i natten. Men jag antar att de inte hade så stor erfarenhet av att arrangera tävlingar, och då blir det ju så. Hur som. Ella knep åt sig en 8 placering av 39 starter. Tyvärr var det en öppen klass så "räknades" inte. Men Ella var superduktig.

DM i Avesta

I lördags var vi till Avesta och tävlade distriktmästerskap. En riktigt härlig dag med sol och massa goa människor! Ella gjorde ett kanonlopp i hoppklassen med en ynka femma (hon rev första hindret av okänd anledning). Det såg ju lovande ut inför agilityklassen. Tyvärr så fick hon tre vägringar där och därmed en disk. På DM så är det andra regler än på en vanlig tävling. Man räknar ihop båda loppen och får ett resultat. En disk = 50 fel t.ex. man kan alltså diska sig massor av gånger. Med detta så kom Ella på en 11 placering. Hon var jätteduktig och lyssnade som en gudinna, inga förvirringar på plan (vilket det blev i Frövi). Så jag är jättenöjd, men kan inte hjälpa att fundera på hur det hade gått om hon inte diskat sig! Tävlingsmänniska som man är!

Vi har börjat träna rallylydnad jag och Ella, och hon älskar det! Lydnaden var för tyst och trist tyckte hon, eller ja...mest är det väl jag som tycker det och så för jag över det på henne. På lydnaden är jag dessutom så jäkla nervös när jag ska tävla vilket inte heller gör det hela bättre. Men rallylydnaden är något helt annat. och Ella är jätteduktig och lär sig så fort. Får se om vi anmäler oss till någon tävling nu innan snön.



Kram på er!



RSS 2.0