Xith!

Nu har ytterligare en av Ellas valpar från Xx-kullen, skaffat sig blogg! Nämligen sötingen Xith. Så kul att kunna följa valparna på deras äventyr ute i stora världen.

Xith


Här har ni hans blogg

Mogen?

Nja, inte än då kanske...

Ella hade sin första inomhustävling idag. Jag trodde att det skulle gå bra, då träningspasset i söndags var så bra. Men icke. Jätte trist...först fattade jag ingenting. Hon går ju så bra på träningen, men idag var hon okoncentrerad, skällde på hinderfixarna och sådant barnsligt. Men idag kom jag på det, Ellas polett har inte riktigt trillat ner. Just nu har hon fullt upp med att hålla koll på allt runtomkring. Jag vet ju att hon tycker att agilityn är det roligaste som finns, så jag antar att med lite tävlingsträning så kommer hon sluta att "försöka hålla alla på plats" och faktiskt lägga fokus på agilityn och mig istället. Vi ska jobba på det, tillsammans! Vi måste ju bli ett team, vilket vi inte riktigt är än. Detta var Ellas tredje tävling allt som allt, och vi har tränat väldigt lite sen i sommras. Man ska inte komma med bortförklaringar, men i alla fall! Det är ju bara så trist när man vet hur duktig hon är..! Min lilla racerpumi!

Vi träffade Ellas dotter Sim Sim, som var med som moraliskt stöd till sin flock med powder puffar. Riktigt trevlig och gullig hund! Viftar på svansen åt alla och pussar på dem som råkar komma för nära :) Jätterar tjej! Helt coollugn i den annars stimmiga körhallen med folk och hundar överallt. Duktig hund! Sim Sim kanske kan lära sin mamma ett och annat om sådant ;)

Nu ska vi äta middag och kolla tävlingar framöver, här ska övas!

Träningskväll.

Äntligen var det dags att inta agilityplanen igen. TJOHO tänkte Ella! Vi byggde bana och hade sen lite egenträning då man samtidigt passar på att värma upp. Ella var taggad till tusen, men häll koncentrationen och lyssnade bra på mig. Sen körde vi igång med banträning, en och en på plan. Upptäckte att vi måste jobba på slalomingångar, speciellt vänsterslalom när man kommer ifrån sidan. Hon tar då gärna andra porten. Hon hade klockrena ingångar i somras, men träningsuppehållet har nog fått henne att testa det där med att fuska...Ska se om slalomet går att bända loss ur snön, så kan vi skotta fram en liten plan på baksidan och träna lite hemma. Annars är jag väldigt nöjd över gårdagens träning, känns bra inför tävlingen i helgen.

Sm-Sim (ellas dotter) kommer upp i helgen också. Ska bli kul att träffa dem och se hur tösen har vuxit :)

Nu är det plugg som står på schemat för Ellas matte. Supertråkigt tycker Ella att det verkar vara att plugga. Man sitter ju bara still och glor...konstigt.

Booooring!

Ingen agility på två veckor (sjukdomar och annat som stått i vägen...) = TRÅKIGT
Har en stor gård som det inte går att springa på då den är täckt med två m hög snö överallt = TRÅKIGT
Promenaderna runt kvarteret börjar bli ganska sega = TRÅKIGT

Usch, tycker Ella.
Men nu börjar solen värma i alla fall. Och då ser vi ljuset, bokstavligt talat. På söndag är det träning och nästa söndag trävling. Man får inte tappa hoppet.

Två små ullliga har hittat solen i huset. Mmm va skönt!


RSS 2.0