Pinnkriget.

Ella glömmer lätt sin nuvarande vikt. Speciellt när man stöter på kaxiga pinnar i skogen. De måste man hoppa runt och döda den, för att sen släpa den en bra bit. Den ska veta sin plats. Bäst är att ge sig på den längsta eller den krokigaste, de är stöddigast!



Ja, efter en sådan fight får man vräka ut sig en stund på golvet. Speciellt om man är en tunna..!

Smeknamn...

Blev ett träningspass i solen idag. Dock inget vidare bra pass...Ella ville inte ta sig igenom de snäva portarna i slalomet. Slalomet vi tränar på är lite mindre än vad de ska vara, så hunden behöver snirkla mer med kroppen. Detta tyckte Ella var jobbigt. Hon bär ju det nya smeknamnet Tunnan nu för tiden...Vi körde istället lite kontaktfält, gick bra det som alltid. Hon är grym på kontaktfälten! Hoppas det håller i sig. Nova gjorde högerslalom flera gånger, duktig hund! Och husse :)

Matte och husse i likadana träningsjackor :) hahaha!


Kontaktfält i solen


Tunnan!

Bilder från träningen

Ellson flyger!



Kampa kampa!


Däck och ytterligare slalom

Efter frukosten idag så drog vi ut till klubben en sväng. Gick lite med hundarna och Rasmus sprang runt och lekte i snön. Snön ja, vad kom den ifrån? Det som såg så ljust ut ett tag...suck. Grejen med att ha en sådan päls som våra hundar har, är att de ser ut som michelingubbar efter ett x antal minuter i snön....och Ella håller sig inte på vägarena precis. Nej söndagspromenader är inget för henne!

Hur som så gick träningen väldigt bra. Jag och Ella började med däck idag. Släppte henne från både höger och vänster och det funkade galant, hon smet genom ramen någon enstaka gång bara. Förut så har hon varit osäker när jag har henne på min högra sida, men det funkar jättebra nu. Sen gick vi över till slalomträning igen. Kör ju 2x2-metoden, och det går verkligen snabbt för Ella att snappa upp när jag utmanar henne. Nu är det nära att jag kan sätta ihop de båda portarna. Vill träna varje dag ju!! Men går inte...man skulle ha haft en innomhusslalom asså.

Här kan ni kolla 2x2-metoden, jag vill ha den DVD:n!! Kolla introduktionsfilmen! Så kul när Susan försöker lura hunden att gå in i fel ingång :)

Ella var superduktig idag!

Syskonkärlek

Ibland kan det vara jobbigt att vara storasyster. Det är ett stort ansvar och det gäller att ha tålamod när man har småsyskon! Men Ella är duktig med Rasmus. Och blir det för mycket så går hon bara. Men innan hon går slänger hon en arg blick på mig som säger "att du inte har någon pli på din valp!".


Men allt som oftast så är Ella och Rasmus bra kompisar och leker ihop.

Slalomträning

Igår var familjen ut till klubben för att träna lite. Nova var sjukt glad och hoppade som en galning, MEN lyssnade på husse och han fick t.om till några tighta svängar. Ella fick hoppa lite, men det var så halt så vi höll oss till slalomträning istället. Nu var det ett tag sen vi körde, det är inte kul att bo i lägenhet på vintern...Svårt att ta sig iväg, blir inte ofta. Jag köpte pinnar som man kan sticka ner i marken, funkar jättebra men inte när det är stenhård mark, som nu...så vi ligger som vanligt efter med träningen. TUR att man har en sådan smart och lättlärd hund. Hon kommer alltid ihåg vad hon ska göra, och den här gången utmanade jag henne väldigt mycket. Nästa gång ska jag sätta ihop alla fyra pinnarna. De står i nuläget på en rak linje i alla fall, men med en glugg i mellan portarna. Sen kan jag skicka henne från båda hållen, inga problem. Och DET gillar jag skarpt! Något jag inte har fått till på mina andra hundar. Skulle jag få chansen att träna varje dag så lovar jag att hon skulle kunna slalomet om nån vecka. Men som det är nu så blir det lite pö om pö.

Här kommer några bilder från träningen. Hon är snabb som en vessla så Martin får stå som godsivakt om hon skulle fuska !


Rasmus var självklart ivägen mycket när han skulle "hjälpa till" :) Ha ha! Men det går bra endå. Han blir en duktig hundtränare när han blir stor.

Pumin är underbar!

Kolla in denna lilla pärla: En 8 månaders pumivalp som kör freeestyle!
Fick lov att lägga upp den, även om den inte handlar om Ella :) Men det jag vill få sagt är att man kan göra vad man vill med denna underbara ras, plus att den ger dig många skratt där i mellan.

Nu ska vi ut till klubben och träna, så bilder kommer strax här.

Hej!

Har fått lite påtryckningar och bestämde mig för att starta en blogg enbart för min pumi Ella (Maktez Elize). Här kommer man kunna läsa om Ellas bravader, hennes träning och så småningom även tävlingar! Tanken är att vi ska debutera i agility i sommar :)
Klassiska bilder på Ella, hon blir mest ett svart streck...

Kontaktfältsträning

Passitivitet

RSS 2.0