Matteträning

Nu har jag och Ella kört ett agilityträningspass på riktigt sen graviditeten. Jag kan ju konstatera så här eftråt att jag behöver träna upp min kondis. Attans vad det tog emot att springa. Ont har jag inte så det kan jag inte skylla på...Ella springer ifrån mig och måste då fråga mig vart sjutton vi ska någonstans = tar onödig tid. Men det har ju bara gått lite mer än en månad sen förlossningen så jag kanske inte ska klaga ännu?

Ella är skogstokig efter en period i vila (Ellas kommentar till det: WHY? Har jag varit skadad? Nej. Har jag varit sjuk? Nej. Varför då vila från träning?). Tungan hängde nere i backen efter passet. Hon har däremot kommit på att man kan springa till skogs och bada i dyngpölen.

Ella ba: Nice!
Matte ba: Fräscht...

Nytt är i alla fall att hon inte springer och badar fören efter loppet, till skillnad från förra året då hon pilade iväg mitt i loppet ibland. Man ska vara glad för det lilla!

Här kan ni titta på en snutt och även ni konstatera att matte behöver röra på benen! Om ni tycker att "fasiken det där ser inte ut som en pumi", så beror det på att Ella är igenväxt och behöver klippas (börjar se ut som en minibriard...) och dessutom har hon precis doppat sig i vatten/lera/diverse skogsgrejer. Hoppas inte mormor Gill blir arg? *ler*

Over and out

Lite mer träning

Matte är sugen och vill ut och tävla!
Nu har vi i a f arbetat bort Ellas slarv i slalom. Hon fick ju för sig att gå ur efter åtta pinnar där ett tag, men nu tränar vi endast på tolv pinnar. Idag slog vi även på stort och testade fjorton pinnar. Här ska INTE slarvas något mer!

En liten rulle kan ni kika på här.

Take it cool.

Agilitymästerskapen

Jag och Ella sitter och kollar livesändningen från agilitymästerskapen. Vi hejjar och disskuterar banorna och handlingen, och hur snabba hundarna är. Vi hejjar extra mycket på våra pumivänner såklart!

Länken hittar ni här om ni är intresserade.

Tass!




Ny flockmedlem

Ellas pumiliv har legat lite på hyllan de senaste veckorna, tycker Ella. Men just den här gången så är det okey. Det har nämligen kommit en ny flockmedlem till huset. Hon är liten, piper och behöver tvättas. Enligt Ella då alltså. Dock så har hon lämnat över själva barnpassandet till oss. När storebrorsan kom så var Ella ständigt vid hans sida, och tittade oroligt på oss så fort han pep. Men den här gången så tycker hon inte alls att det är lika noga. Hon tycker väl att vi kan det där med hur man sköter människovalpar. Men som sagt, tvätta henne gör vi dåligt.

Nu har livet sakta men säkert kommit tillbaka till det normala, och våren har tagit oss med storm. När den väl kom blev det helt plötsligt sommarvärme. Soft tycker Ella. Hur bra är det inte med en årstid som tillåter badande dagarna i ände?!! Husse har dessutom börjat springa igen, så Ella har fått börja sitt arbete se-till-så-att-husse-hittar-hem-jobb. Ett mycket nobelt och viktigt pumijobb. Man får springa långt och lös, bada och hålla koll på husse.

Agilitysäsongen är igång och tävlingar blir det också framöver. Hur kul är inte det liksom! Underbart att kunna träna och tävla igen, nu när min mage är på utsidan :)

Här kan ni titta på en film när Ella träffade den nya flockmedlemmen Astrid för första gången. (Feel free to ignorera mettes kommentar om sina bröst på slutet...)


RSS 2.0