Mora BK

För ett par helger sen så var vi till Mora och tävlade. Ett härligt gäng från Nedansiljans och Dala-Floda är vad vi är! Stöttar och hejar på varandra, trots att vi tävlar i samma klass :) Så som det ska vara. Resultatmässigt var det väl si så där dock. Ella lyckades i alla fall knipa en 3e placering av 38 hundar, dock med tio fel. Knepig slalomingång och konstiga vinklar, inte så mycket klass 1 stuk kan jag tycka. Banorna såg inte svåra ut, men vissa vinklar gjorde det väldigt svårt att placera sig när man har nybörjarhundar som man måste vara med och peka vid varje hinder. Jag klagar aldrig när det blir mycket handling, för det gillar jag. Men inte så kul när det är svårt att få till flyt i banan, om ni förstår vad jag menar. Men vi hade kul i alla fall!

Här kan ni se agilityklassen. Jag undrar varför hon sprang förbi hindret uppe i kurvan? Med en snabb hund så är det liksom A och O att hunden ska söka och låsa på hinder på egen hand. Något att träna på. 

Ikväll ska Ella tävla igen, i Dala-Floda. Det är Martin som ska agera handler i kväll då jag är hemma med kidsen. Håller tummarna!

En av Ellas favvoplatser, babygymmet!



Dala-Floda

Då har vi spenderat en het, men kul dag på agilityplan. Eller ja, inte idag...men i söndags! Vi hade rekord i antalet starter. Det var ca, håll i er nu, TUSEN STARTER PER DAG! Fatta många jyckar på ett och samma ställe :) Trots det stora antalet deltagare så flöt allting på bra, och det blev normallånga dagar.

Med tanke på att vi inte har tränat på över två veckor så trodde jag att Ella skulle vara skogstokig och svårstyrd, men thi fick jag! Hon gick som en dröm. Synd bara på de små missarna vi fick, som egentligen var mina fel och inte hennes. Annars hade det blivit pinne...trist. Är det något som jag har lärt mig om Ella så är det att man vet aldrig i förväg hur det ska gå, hon är full av överraskningar den hunden! I hoppklassen fick vi i alla fall näst bästa tiden av ca 80 starter, och hade hon gått igenom hela banan utan det där lilla stoppet vid slalomet så hade hon haft BÄSTA tiden. I den klassen kom hon på en 10:e plats pga det fjantiga felet i slalom. Konkurensen i largeklasserna är ju otroligt höga så vi är glada att vi kan vara med i toppen och kämpa. Pumisarna kan dem! Vi biter ihop och kommer igen.

Älskade Ellsonbus


Vi glädjs med familjemedlemmarna Nova och husse som knep en andraplats och sista pinnen i hoppklassen!


RSS 2.0