Ångvälten



Ella är trots sin smidiga och lätta kropp en ångvält att köra just nu. Hon bara plöjer på och tycker att det är onödigt med tighta svängar. Tiderna hon får är kanon, men då kan man ju bara tänka sig hur bra det skulle bli om alla vida svängar försvann. Men, hur var det man tränade in det nu igen? Varje gång är det samma sak...har tränat upp tre hundar i agility, men glömmer varje gång hur jag gjorde. Suck...Att jag är utbildad instruktör ska vi kanske inte heller prata om...fast det är ju lättare att stå brevid och säga vad andra ska göra än att göra det själv.

Här har vi en video från träningen i tisdags. Kolla in vad vi behöver tighta upp svängarna! Nej, jag behöver gå kurs.


Dotter in action!

Ellas valpar har verkligen visat sig vara riktiga sportpumis, och det gillar vi! Duktiga mattar och hussar som har kul ihop med sina pumis. Vi ba: HELT RÄTT! Ellas dotter Simsim (Bennaz XX-Ximone El-Ghas) har kommit igång med agilityn på riktigt, och hon och husse är superduktiga. Precis som mamma Ella så har Simsim hamnat i large, men det verkar inte vara några problem alls. Farten blir bara bättre och bättre och nu är de riktigt pumisnabba! Vi brukar träffas på tävlingarna här runt omkring, och det är så kul att en av Ellas valpar bor så nära.

Igår var vi i Dala-Floda och tävlade. Första klassen (agilityklassen) var riktigt svår och inte alls en klass 1 enligt mig. Men vi har tränat på klass 3 banor, så borde inte vara några problem tyckte jag. Men! Hela banan bestod av balansfällor. I varje sväng så lockade aningen balansbommen eller A-hindret, som Ella så klart sprang upp och satte en tass på. Way too fast! I hoppklassen var det istället typ rakt fram hela tiden, vilket gjorde att jag inte hade en chans att hänga på Ella i mitt nuvarande tillstånd (typ slutar andas efter halva banan...). Detta gjorde att Ella stannade upp och frågade vart vi skulle några gånger, och det blev några bordercollie-snurrar framför hinder. Tre vägringar och disk...så jäkla jobbigt när det är en själv som är den som förstör...men men. Ska öva upp min kondis och så kommer vi igen jag och Ella. Fort ska det ju gå!

Här kan ni titta på duktiga Simsim i hopploppet. En dum dum 5:a, annars ett kanonlopp!

RSS 2.0