Första inoffen för Ella och sista valpen att flytta

Förra onsdagen åkte jag, Martin och vovvarna till klubben uppe i Rättvik för att tävla en inoff tävling. Ellas allra första. Jag visste ju redan innan att jag kommer att diska ut mig då jag hade valt att hoppa över slalomen nu innan hon kan hela, så att det inte blir några onödiga fel och missförstånd från hennes sida.

Oj oj, vilken hund man har!
Klasserna var svåra, typ klass 2, men Ella var så följsam och lyssnade som en gudinna! Första tävlingen kan alltid bli lite knepig, även om hunden går som en klocka på träningen så är det själva tävlingsmiljön och allt runt omkring som spelar in. Men Ella var störtskön och cool hela kvällen. Jag  gjorde bakombyten, framförbyten och tröck ut henne i vissa svängar, hon låste på hindren och släppte när jag sa frammåt. Hon fixade allt förvånandsvärt bra! Måste ju tillägga att detta var första gången hon körde en hel bana! Ska bli underbart att förtsätta tävla med den här hunden.

Förra veckan var det dags för den sista valpen i Ellas Xx-kull att flytta hemmifrån och till sin nya familj.

Vi önskar Xoh med familj lycka till i framtiden!




Man får inte vara dum!

Tänkte Ella och bestämde sig för att göra följande:



Nu kan Ella sex pinnar slalom! Även att ställa hinder framför slalomet fungerar bra, däremot att börja med slalomet och ställa hinder bakom går sämre. Hon vill helst ha godisskålen ståendes bakom slalomet, så problemet kommer nog bli att jobba bort skålen senare när hon kan 12 pinnar.

Allt rullar på...

...bokstavligt talat asså! Här är rasmus och Ella i full fart med att rulla tillsammans i gräset! De har verkligen roligt ihop de två :)




Träningen går bra. Ellas framåtdriv har blivit bättre och höo söker hinder. Det vi måste kämpa mest med är att hon inte ska smita under hindren. Hon är ju en liten largehund och ser knappt ribban...men det går frammåt det med. Slalomen tar hon fyra pinnar på raden nu (alltså två portar). Ska testa att lägga på en port till snart, men om hon fixar slalomen till nästa vecka det vete tusan! Haha!

regn regn regn

Träningen ligger på hyllan idag...regnar oavbrutet. Inte ens ett litete uppehåll så man kan sticka ut och köra slalom...

En dränkt pumi och en pudel med George Harrison frisyr!

Framgångar!

Ella tog idag fyra pinnar slalom!!
Jippi, hon är så duktig och lär sig så fort! Nu jäklar..!

Träningspass

Idag drog vi igång med träningen jag och Ella. Vi lade fokus på starter, däcket och slalom.

Starterna fungerar fantastiskt bra. Hon sitter så snällt och väntar på mitt okey. Jag kan rycka i kroppen, slänga hennes fläta och låtsas springa iväg. Hon sitter snällt kvar. Har kört starter med långsträcka hopphinder, däck och tunnel.

Hopphindren har hon en liten tendens att smita under, hon har ju hamnat på large min vessla. Men i huvudsak fungerar det bra, och det är inget som drar ner hennes fart.

Däcket kör hon som en kanonkula! Smet mellan 2 ggr...men det handlade mest om slarv från henns sida. Jag skickade henne från sidan och även det funkade. Satte även in däcket i en raksträcka, som jag nämnde ovan. Kanonkula!

Slalom gick över förväntar bra. Vi har ju inte tränat det på tre månader då Ella hade svårt att ta kurvorna när hon var dräktig. Så jag trodde vi skulle få gå tillbaka i träningen...men inte då! Det gick som ett rinnande vatten. Nu blir det slalom varje dag och målet är att hon ska kunna det till den 24 juni då vi ska på inoff tävling.

Oj, matte är lite felvinklad...


Stannar snällt på andra sidan


Flygande pumi!


Vi har haft skitkul idag!

Tillbaka

Ella, som tycker att hon får mat alldeles för sällan har återvänt till ett ställe hon säkerligen har saknat när hon var på Värmdö...
...ståendes under Rasmus matstol!


Imorgon drar vi igång med agilityträningen jag och Ellson. Vi har varit hem till Caya idag och hämtat hinder (hopphinder, tunnel, gungan och däck), Ella fick även chansen springa av sig med Electra. Det vi ska focusera på imorn blir slalom och däck.

Trevlig kväll!

Nu är familjen hel igen!

Ella är hemma! Äntligen, de sista veckorna har varit olidliga alltså. Men nu ligger hon här brevid mig och sover, lilla bus. Men den där lugna, mogna mamma-stilen hon hade, den har hon nog lämnat kvar i Stockholm...nu är hon skogstokig och sitt vanliga jag igen! Nu blir det träning och motion som står på kartan de kommande veckorna.

Här kommer några avslutande bilder på Ellas bäbisar som nu är så stora. Hoppas man kan följa dem i framtiden, vem vet kanske vår nästa agilitystjärna lurar i den här kullen :)

Killarna på väg till veterinären för besiktning


Xeth och Xantoh


Umm, gnaga!


Flygande pumi-attack!


De stolta föräldrarna Ghasze och Ella

Sådan mor...

...sådan dotter!

Bennaz’ Xx-Xeth El-Ghas 7 veckor och tre dagar och sötast!


RSS 2.0