Pittbull-Pumi in action!



Hofors BK

I lördags åkte jag, Martin och hundarna iväg till Hofors på tävling. Oj oj, vilken klubb! Det var som att vandra in i en Astrid Lindgrenfilm, fast med hundtema. Röd, stor fin klubbstuga och enorma planer att träna på. Detta omringades av ängar, skog och jordbruk. Väldigt fint.

Nog om gegrafin. Första klassen var agilityklassen, och Ella var fokuserad. Hon lyssnade kanonfint, och har verkligen ändrat attityd sen inomhustävlingen i Rättvik. Tyvärr fick vi en femma på gungan. Enbart mitt fel! Ella är jätteduktig på gungan. Springer snabbt fram till kanten och trampar med framtassarna i backen när den slår ner. Snabbt och felritt brukar det vara. Men den här gången tog mina nerver över, och jag släppte henne för tidigt. Eftersom hon är väldigt följsam så lyssnade hon på mig och hoppade av gungan innan den slog ner. Jag får helt och fullt skylla mig själv, och vara glad att jag har en sådan följsam hund!

Loppet slutade med en 3:e placering, men tyvärr utan pinne. Men nästa gång, då jäklar! Nu ska vi ut och träna och nästa tävling blir nog Bergslagsveckan, om det inte dyker upp något mer där i mellan.

Måste även gratta Martin och fina Nova, som kom 2:a i hoppklassen! Grattis!


RSS 2.0