Mamma Ella

Är det inte valpar så är det...
...bilar! I alla fall om lillhusse får välja!
Skönt med valpar som är så stilla, tycker Ella.


Helgkurs i Rättvik

Alltså måste bara säga att vilken fantastisk tur vi har på klubben som har tillgång Körhallen i Rättvik! Uppvärmd, ljus och rymmlig och otroligt skönt underlag att springa på. Ja, vi har tur helt enkelt!

I helgen så har jag haft en nybörjarkurs i agility i körhallen. Man undrade ju lite över hur det skulle gå att ha en nybörjarkurs en helg...vanligtvis brukar man ju ha ett par timmar en gång i veckan. Skulle det bli för intensivt med två dagar? Men det funkade hur bra som helst. Det var ett härligt gäng som kom. Arbetsvilliga hundar och mattar och hussar som sög i sig det jag sa som svampar! Jag hann med lite överkurs också ;) Helt slut var jag efter helgen, men det var väldigt kul!

Ellson fick vara med som exempel. Hon hjälpte mig att visa hur de skulle lära in "trampa" på ett lock inför kontaktfältsträning. Hon hjälpte mig att visa hur man lär in 2*2 metoden i slalomträningen. De flesta vill ju gärna lära in slalomet med handen, och visst så "lär" sig hunden slalomet snabbt då. Men jag tycker att nackdelarna är så många, vilket jag har fått erfara då jag har använt handmetoden på två av mina hundar. Den kräver att du alltid måste vara på plats och visa in hunden i slalom, vilket jag insåg var omöjligt vissa gånger. Det gick inte att skicka in hunden i slalom, då den ofta var osäker på själva ingången, och man fick därför lov att stoppa hunden innan, vilket tog tid. Sen ärväldigt jobbigt att försöka arbeta bort handen tyckte jag. Nej, men Ella så hade jag tröttnat på den metoden. Jag vill att hunden lär sig ett självständigt slalom, och jag vill kunna skicka in hunden både från höger och vänster utan att jag visar in den. Dessutom vill jag att hunden ska kunna ingångar. Jag gick en salomkurs för Malin Tångring och fick en aha-upplevelse av 2*2 metoden! Så otroligt skönt sätt att lära in slalom på.

Hursomhelst så var Ella min lilla uppvisningspumi i helgen och hon skötte sig exemlpariskt. Vi hade en lite stund själv ai hallen också, så vi han träna lite själva. Underbart tyckte både Ella och jag!

Är ni intresserad av 2*2 metoden så köp Veronica Backes bok Agility - träna och tävla med din hund. Gå in på hennes sida och beställ den, jättebra bok som tar upp ALLT från hinderinlärning, till hur man bygger på olika kombinationer och även hur man förbereder sg inför tävling.

Det var på tiden...

I söndags trotsade vi kylan och satte oss i bilen för att åka på träning i Rättvik. Och det ångrar vi inte ett dugg! Hundarna hade som vanligt sjukt kul och det märks tydligt att agilityn är deras rätta element. Tack gode gud att körhallen är uppvärmd dock...

Jag och Martin hade med oss en Veronica Backe-bana. Lite trixig, mycket handling = kul! Men då vi hade mycket nybörjare med så byggde vi om den lite måste jag erkänna. Ella körde på som vanligt, hon lyssnar otroligt bra men några nybörjargrejer sitter i fortfarande. Jag märkte även att hon tapade lite fart, hon drog inte på hindren riktigt. Ska bygga lite Mc-donaldsbanor och träna på att skicka henne, och trycka ut henne i kurvorna. Det får bli nästa söndag. Att farten sänktes lite kan även bero på hästbajset...Ellas nos åkte lite för ofta ner i backen när vi körde...snart kommer hon dock fatta att agilityn är roligare än hästbajs. Snart.


Kul med jul!

Det positiva med jullov är att vi är hemma hela dagarna, hundarna trivs med andra ord som fiskarna. Dock har det varit uppehåll i träningen, men den drar igång igen nästa söndag. Efter allt julstök och nyårsfirande så ska det bli otroligt skönt och kul att komma igång med träningen och vardagen igen.

Lite snöbus!


RSS 2.0